Hoer leer ik onze pup "wandelen"

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marielle LuijkxMarielle Luijkx

Beste allemaal,

Kan iemand ons een tip geven hoe je het beste een pub kunt leren "wandelen" . We hebben sinds 3 weken een Golden Retriever pub en als we haar meenemen naar het bos of naar een onbekende omgeving loopt ze echt super netjes met je mee maar zodra we ons rondje dicht bij huis maken krijgen we haar met moeite 100 mtr van huis en daarna gaat ze plat op haar buik liggen en wil ze niet meer voor- of achteruit. Heel hilarisch gezicht voor de buren !!  We hebben het al geprobeerd met iets lekkers als beloning als ze netjes liep maar na 100 mtr weer hetzelfde verhaal: plat op de buik en niet meer verder.  Kan iemand ons hier verder mee helpen. Dank je wel alvast.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoer leer ik onze pup "wandelen"" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kingsel!Kingsel!

honden foto van Kingsel!

Dit doet onze labrador pup dus ook, wordt er af en toe moedeloos van! Om de meter een snoepje werkt ook niet echt bevoordelijk... Maar gisteren liep er een hond voorbij en daarna liep hij gewoon door, alsof hij even een andere hond als voorbeeld moest hebben. Nu wonen wij afgelegen dus veel honden zie ik niet jammer genoeg dus zoek ook een andere oplossing!

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

Als het kan, de riem laten vallen en door lopen, als het goed is, komt die achter je aan;-);-)

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Pups zijn meestal bezig met de omgeving te verkennen en vinden veel dingen spannend. Je zou eens kunnen beginnen je pup te belonen met de stem zodra hij begint te lopen. Laat hem voor het huis lekker snuffelen en als hij vanzelf gaat lopen weer stem beloning. als dat goed gaat ga je weer naar huis. Dus niet ver willen lopen maar je pup de omgeving leren verkennen. Daarna zal hij steeds beter mee gaan lopen. Elke wandeling die je nu gaat maken probeer je of je iets verder kunt gaan. Niet lokken of trekken want dat werkt averechts maar dat had je al gemerkt. Veel geduld hebben en het komt helemaal goed.

honden page profiel Marielle LuijkxMarielle Luijkx

Zojuist geprobeerd om de riem te laten vallen en zelf doorgelopen. Pakt ze haar riem in haar bekje en loopt heel hard terug naar huis. Gaat ze netjes bij de achterdeur zitten met een gezicht van he he ik ben lekker thuis. Straks probeer ik de tip van Mimi uit.

honden page profiel NacNac

honden foto van Nac

O heerlijk herkenbaar zeg, leuk hè zo'n pup ;-) .

Onze Kyana deed dat ook en alhoewel ik haar ook wel samen met onze maltezer uitliet en ze daar natuurlijk achteraan liep, moest ze het natuurlijk ook zonder hem doen.
Als ze dan niet wilde lopen, tilde ik haar een paar stappen op, waarna ik haar weer neerzette en (soms onder hele zachte 'dwang') meenam.

Veel succes en plezier met je pup!!

honden page profiel Fleur en hondje BansheeFleur en hondje Banshee

honden foto van Fleur en hondje Banshee

Eerst het zelfde rondje met je pup op de arm lopen? Dan ziet hij de omgeving en is het minder eng want hij is veilig bij jou.. ;-) zo hebben wij dat ook gedaan.. En nog wil hij af en toe nog niet meelopen hoor ;-) het is niet elke dag feest voor ons als baasje hahah

honden page profiel Jessie en Eli Jessie en Eli

honden foto van Jessie en Eli

Onze pup van 13 wk wilt ook niet mee wandelen, zodra hij los loopt komt hij vanzelf achter me aan, maar in de wijk wil ik hem niet los laten. Veel te link met het verkeer. En ik heb er een oudere hond bij dus je denkt die volgt hij wel, maar niet dus.

Maar zodra hij door heeft dat we naar huis gaan dan rent hij zelfs!

Nu til ik hem, en zodra we terug gaan zet ik hem neer en loopt hij vanzelf.

honden page profiel Fleur en hondje BansheeFleur en hondje Banshee

honden foto van Fleur en hondje Banshee

Dat rennen naar huis doet onze ook ja! Bij de puppycursus zeiden ze dat dat een goed teken is want hij ziet huis als veilig! Nouja dat is wel fijn om te weten haha

honden page profiel Mandy van DijkMandy van Dijk

honden foto van Mandy van Dijk

Bij mij op de puppycursus zei dat je aan de staart kon zien wat er aan de hand was. Ligt de staart recht naar achter heeft de pup 'geen zin' heeft hij de staart zeg maar naast hem dan vindt hij het gewoon een beetje spannend. Bij spanning mag je hem optillen en een stukje verder weer neerzetten en bij 'geen zin' een klein beetje spanning op de lijn zetten en gewoon recht vooruit kijken is mij geleerd.

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

Klinkt misschien wat raar, maar voor mij werkt het: Beetje gek lopen / huppelen en blij doen, dan komt Dana meestal speels achter me aan om te kijken waarom ik zo uitbundig doe... weet niet of dit bij jou ook werkt, maar hier in ieder geval wel. Als ze dan weer (nieuwsgierig naar mijn malle gedrag) meeloopt beloon ik haar ook uitbundig!

honden page profiel Marielle LuijkxMarielle Luijkx

De tip van Mimi lijkt te werken. We lopen nu samen iedere dag 3x een klein rondje ( +/- 100 mtr.) volgens een vast ritueel en dat gaat een stuk beter. Natuurlijk wordt ze hiervoor iedere keer uitbundig beloond. Het stukje naar huis loopt ze vanzelf maar dan wordt ze weer een beetje te uitbundig waardoor ze aan de lijn gaat trekken. Vanochtend geprobeerd om dan "de-niet-aan-de-lijn-trek-techniek" toe te passen ( als zij trekt blijf ik staan, als de lijn slap hangt loop ik door) In het begin keek ze me aan van "Wat doe je nou ?" Maar toen ik het voor de 2e keer deed kwam ze naar me toe en toen ik daarna zelf door liep , liep zij ook netjes door tot aan de plaats waar ik haar weer van de lijn af doe.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoer leer ik onze pup "wandelen"" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^